Napretkovi Dani u Tuzli završavaju izložbom slika nastalih na XXIII. Međunarodnoj likovnoj koloniji “Breške”

Ovogodišnji Napretkovi Dani u Tuzli završavaju izložbom slika nastalih na XXIII. Međunarodnoj likovnoj koloniji “Breške” s početkom u 19, 00 sati u Umjetničkoj galeriji Kristiana Krekovića u Tuzli. Na izložbi će biti izloženo dvadeset i dva rada različitih stilova i tehnika.

Tuzlanska će publika biti u prilici vidjeti i prisjetiti se što su to umjetnici radili tih tjedan dana prošle godine, koliko su proveli na Breškama.

Trinaest umjetnika, trinaest osobnosti, stvarali su svoja djela svatko po svom nadahnuću u dvorištu župne crkve i prelijepom krajoliku, uz miris lipa, spontane razgovore i druženje. Neki od njih su ekspresionistički izrazili svoje unutarnje porive, noćne more, snove, pa i maštu, dok su se drugi u potpunosti stopili s duhom neviđene ljepote prirode kojom su bili okruženi. Kroz svoja djela pokušali su dočarati, na sebi svojstven način, dio svoga doživljaja. Međunarodna likovna kolonija “Breške” već piše svoju malu umjetničku povijest. Njezin značaj je ogroman, a nemjerljivo je važna za povijest umjetnosti našeg Grada pa i zemlje. Na ovaj način HKD Napredak želi započeti s aktivnostima i pripremama za ovogodišnju Koloniju i za novo druženje s umjetnicima krajem mjeseca lipnja.

Ivana Perić/Hrvatskiglasnik.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*