(Video) Okrugli sto u Kantonalnoj privrednoj komori: Stručno obrazovanje uz kvalitetniju praktičnu nastavu u preduzećima

Agencija za obrazovanje i internacionalizaciju – OEAD i Kantonalna privredna komora Tuzla organizovali su danas okrugli sto s predstavnicima Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, Pedagoškog zavoda, privrede i škola. Učesnicima sastanka predstavljen je projekat Unapređivanje kvalitete stručnog obrazovanja kroz jačanje uloge organizatora praktične nastave.   

Poslovni subjekti u Bosni i Hercegovini sve češće se susreću sa problemom nedostatka kvalifikovane radne snage, a mlade osobe, s druge strane, imaju manje interesa za zanimanja u stručnim školama. Stoga je veoma značajno da preduzeća, kvalitetnom praktičnom nastavom, privuku mlade i tako postanu atraktivno radno mjesto za njih.

Predstavnici privrednih subjekata i Kantonalne privredne komore govorili su o iskustvima privrednih subjekata u saradnji sa školama pri realizaciji praktične nastave.

Zaključeno je da stručnog kadra nedostaje, te da je neophodno poboljšati kvalitetu realizacije praktične nastave u preduzećima na području TK. 

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.