GU Tuzla: Upriličen prijem za predstavnike Udruženja antifašista i boraca NOR-a TK i Grada Tuzle

Gradonačelnik Grada Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, sa saradnicima, susreo se danas,   sa predstavnicima Udruženja antifašista i boraca NOR-a TK i Grada Tuzle.

Predstavnici Udruženja antifašista i NOR-a TK i Grada Tuzle čestitali su dr.sc. Zijadu Lugaviću na izboru za gradonačelnika Grada Tuzle i ovom prilikom željeli su upoznati gradonačelnika sa dosadašnjim i predstojećim aktivnostima Udruženja, kao i sa planovima vezano za ovogodišnje obilježavanje važnih datuma u historiji grada Tuzle i Bosne i Hercegovine, kao što su svečana akademija povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom i svečana akademija povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnik dr.sc. Zijad Lugavić zahvalio je predstavnicima Udruženja antifašista i boraca NOR-a TK i Grada Tuzle na posjeti i pozivu da prisustvuje obilježavanju ovih značajnih datuma, te je istakao važnost širenja ideje antifašizma, po čemu je Tuzla jedinstven grad u BiH, te je podržao ideju većeg uključivanja mladih u aktivnosti i manifestacije ovog Udruženja, a koje se odnose na njegovanje tradicije antifašizma i kulture sjećanja.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*