Javni poziv za dodjelu sredstava za subvencioniranje troškova sanacije zajedničkih dijelova zgrada

Na osnovu članova 1. i 11. Odluke o postupku i uslovima za dodjelu sredstava za subvencioniranje troškova sanacije zajedničkih dijelova zgrada („Službeni glasnik Grada Tuzla“; broj: 2/23) Služba civilne zaštite Grada Tuzle, objavljuje:

Javni poziv za dodjelu sredstava za subvencioniranje troškova sanacije zajedničkih dijelova zgrada

Predmet ovog javnog poziva je dodjela sredstava iz Budžeta Grada Tuzle etažnim vlasnicima kolektivnih stambenih i stambeno-poslovnih objekata na području grada Tuzle za subvencioniranje troškova sanacije sljedećih zajedničkih dijelova zgrada:

  1. rampe (kosine) i drugi sistemi za savladavanje visinskih razlika za pristup i kretanje u zgradi osobama sa umanjenim tjelesnim mogućnostima (uklanjanje arhitektonske barijere),
  2. krov,
  3. fasada,
  4. svjetlarnik

Pravo prijave na javni poziv imaju upravitelji zajedničkih dijelova i uređaja zgrada na području grada Tuzle (u ime i za račun etažnih vlasnika stambenih i stambeno-poslovnih objektata koji su shodno zakonskim propisima izvršili izbor upravitelja i zaključili ugovor o upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade).

Subvencija se ne može dodijeliti za individualne stambene objekte ili javne objekte.

Pravo prijave nemaju novoizgrađene zgrade (kolektivne stambene i stambeno-poslovne zgrade u kojima traju garantni rokovi za određene vrste radova dati od strane izvođača radova, a koji radovi su predmet subvencioniranja po osnovu Odluke) i zgrade koje se smatraju nelegalno izgrađenim (kolektivne stambene i stambeno-poslovne zgrade koje nisu izgrađene na osnovu građevinskih dozvola, odnosno, nisu uplanjene u katastarski operat niti su upisane u zemljišne knjige).

Kompletan tekst Javnog poziva kao i pripadajuće obrasce možete preuzeti na sljedećim linkovima:

Javni poziv za dodjelu sredstava za subvencioniranje troškova sanacije zajedničkih dijelova zgrada

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*