Beograd: Spaljene zastave NATO-a, EU, SAD-a i Kosova

Pristalice Srpske radikalne stranke protestovali su danas na godišnjicu bombardiranja i tom prilikom ispred srušene zgrade Generalstožera palili zastave NATO-a, EU-a i Kosova.

Lider te stranke Vojislav Šešelj poručio je da su se radikali okupili  da demonstriraju svoje ” ‘nemirenje’ sa zločinačkim NATO i zemljama koje su bombardirale Srbiju i svoje ‘ne’ ulasku Srbije u EU i režimu u Srbiji”.

On je pozvao pristalice SRS da “gdje god vide NATO vojnike, da ih gađaju kamenjem, jajima i trulim paradajzom”.

“Htjeli smo na simbolični način pokazati što mislimo o NATO-u, EU i SAD-u, kao i o režimu u Srbiji”, rekao je Šešelj i dodao da Srbija neće u NATO.

Šešelj je rekao i da će SRS “jednog dana sigurno osloboditi Republiku Srpsku Krajinu”, da će po svaku cijenu sačuvati Republiku Srpsku i stvoriti uvjete za njezino pripajanje Srbiji i po svaku cijenu vratiti Crnu Goru jedinstvenoj srpskoj državi, a Kosovo osloboditi, javlja Tanjug.

Šešeljev zamjenik Nemanja Šarović je poručio da je jedini izlaz za Srbiju “radikalna promjena politike i okretanje prema Rusiji” i dodao da je SRS jedina stranka u Srbiji koja može “srušiti režim”.

Pristalice SRS su nakon prosvjeda ispred zgrade Generalstožera krenule u šetnju ulicom Kneza Miloša, Bulevarom Kralja Alksadnra i Dečanskom zbog čega je promet u tom dijelu grada bio i nakratko zaustavljen.

(BHRT/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*