Radnici propalih firmi sa područja TK, nastavljaju borbu za svoja prava

Radnici propalih firmi sa područja TK-a, i ove srijede okupili su pred zgradom pravosudnih institucija TK, kao i Skupštinom TK. Stečajni postupak koji je prije par dana, pokrenuo Općinski sud Tuzla, u fabrici deterdženata Dita Tuzla, posebno je radnike natjerao da se više nego ikada bore za svoja radnička prava.

Predsjednik Sindikata fabrike deterdženata Dita Tuzla, Dževad Mehmedović, glavnog krivca, što je njihova fabrika otišla pod stečaj, vidi u predhodnoj vladi koja nije mogla riješiti problem Dite, a ni sadašnja, kako kaže nema razumjevanja za radnike koji su u bezizlaznoj situaciji.

Predstečajni postupak u Diti pokrenut je u 2014. godini, pojašnjava Mehmedović, i od tada su se radnici svim silama borili da se ne desi stečaj, ali nažalost nisu uspjeli.

Članovi Sindikata solidarnosti, ogorčeni su novom odlukom o stečaju u Diti, kažu da je bilo pitanje dana kada će se to desiti.

U moru loših vijesti i informacija koje kao breme nose radnici propalih firmi sa područja TK, našla se i jedna pozitivna i to za radnike Hotela Tuzla. Sve dosadašnje pravne borbe umjesto u Sloveniji, na tamošnjim sudovima, moći će vršiti u Kantonalnom sudu Tuzla, izjavio je Muhamed Kalajlić, bivši radnik Hotela Tuzla.

Kada je u pitanju fabrika deterdženata Dita Tuzla, kako je kazao Dževad Mehmedović predsjednik Sindikata radnika ove firme, sutra će se sastati sa premijerom Vlade TK Begom Gutićem i razgovarati o novonastaloj situaciji u Diti.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*