Fudbaleri reprezentacije BiH otputovali na utakmicu s Andorom

Fudbaleri reprezentacije Bosne i Hercegovine otputovali su u 11 sati sa Sarajevskog aerodroma za Gironu u Španiji odakle će se zaputiti za Andoru s kojom će u subotu igrati kvalifikacijsku utakmicu, javlja Anadolu Agency (AA).

Reprezentativce BiH su tradicionalno ispratili navijači koji su iskoristili priliku da sa svojim ljubimcima naprave fotografije za uspomenu.

Igrači i selektor Mehmed Baždarević su istakli kako su svjesni značaja utakmice, ali i da su spremni da učine sve kako bi upisali tri boda koja bi im omogućila nastavak borbe za plasman na Euro 2016. godine u Francuskoj.

Najbolja bh. fudbalska selekcija po dolasku u Andoru danas će od 18 do 18:30 sati odraditi zatvoreni trening, kao i sutra.

Utakmica kvalifikacija protiv selekcije Andore za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine igra se u subotu u 20:45 sati.

BiH se u grupi B kvalifikacija za EURO 2016 nakon četiri odigrane utakmice nalazi na pretposljednjem petom mjestu sa dva osvojena boda. Iza reprezentacije BiH se nalazi Andora koja u četiri odigrane utakmice nije osvojila nijedan bod. Na prvom mjestu trenutno se nalazi selekcija Izraela sa 9 bodova, koju prate Wales sa 8, Kipar 6 i Belgija sa pet bodova.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*