Privremeno finansiranje TK i tokom aprila

Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je Prijedlog odluke o privremenom finansiranju Tuzlanskog kantona od 1. do 30. aprila.

Odlukom je utvrđen iznos privremenog finansiranja Tuzlanskog kantona do donošenja budžeta TK-a za 2015. godinu.

Privremeno finansiranje Tuzlanskog kantona za april utvrđuje se u iznosu od 23.932.801,92 KM.

Prema odluci privremeno finansiranje Tuzlanskog kantona u tom periodu izvršavat će se u skladu s Odlukom o izvršenju Odluke o privremenom finansiranju TK-a od 1. do 30. aprila.

U periodu privremenog finansiranja bit će finansirani isti programi, a korisnici ne smiju povećavati broj zaposlenih u odnosu na stanje 31. decembra 2014. godine.

Budžetski korisnici ne mogu započeti nove ili proširene programe i aktivnosti dok se ne donese budžet Tuzlanskog kantona za 2015.

Vlada TK-a utvrdila je Prijedlog odluke o izvršenju Odluke o privremenom finansiranju Tuzlanskog kantona od 1. do 30. aprila.

Odlukom se uređuje struktura prihoda i primitaka, rashoda, izvršavanje, prava i obaveze korisnika budžetskih sredstava te druga pitanja u izvršavanju Odluke o privremenom finansiranju Tuzlanskog kantona  od 1. do 30. aprila.

Vlada  je prihvatila Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2015.  s Operativnim programom zdravstvene zaštite i zdravstvenog osiguranja za 2015.  i Odlukom o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2015. Takođe je prihvatila  Finansijski plan JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona za 2015.

Vlada je donijela Zaključak u kojem od Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak te Upravnog odbora JU Služba za zapošljavanje TK-a traži da odustanu od dijela Zaključka UO Službe za zapošljavanje TK-a da neće vršiti prijem novih zaposlenika u 2015., u odnosu na sadašnje stanje, izuzev zamjene za jednog zaposlenika koji je otišao u penziju i prijema internog revizora i arhivara, što nalaže Zakon, odnosno podzakonski akti.

Ona od Službe za zapošljavanje traži da izvrši popunu potrebnog broja uposlenika na teret sredstava Federalnog zavoda za zapošljavanje, uz prethodno pribavljene saglasnosti resornog ministarstva i Vlade Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*