Beograd 03.05.2023. Posle pucnjave u školi. Pucnjava u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, učenik pucao na nastavnike i decu. Policija, pucnjava, hronika, Osnovna škola Vladislav Ribnikar Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

U više od 75 škola u Srbiji danas stigle dojave o bombama

Dojave o postavljenim bombama upućene su u ponedjeljak na adrese najmanje 75 škola u Srbiji, treći put u posljednje dvije sedmice, niti mjesec dana nakon masovnog ubistva početkom maja u beogradskoj osnovnoj školi.

Do devet sati jutros dojave o postavljenim bombama stigle su školama u Beogradu, Čačaku, Gornjem Milanovcu, Kragujevcu, Kraljevu, Kruševcu, Novom Sadu, Subotici i Apatinu.

Učenici iz tih škola su evakuirani, a policija je na teren uputila protudiverzijske ekipe i u toku su provjere, potvrdio je MUP.

Dopisnik RTS-a iz Kragujevca javio je, pozivajući se na policijske izvore, da su u svih šest škola dojave bila lažne.

Ovo je treći put u posljednje dvije sedmice da škole dobiju dojave o bombama – 17. maja bilo ih je više od 100 u Beogradu, a 23. maja i u nekoliko škola u Novom Sadu.

Početkom maja u masovnoj pucnjavi 13-godišnji učenik ubio je u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio nastavnicu i još šestero učenika, od koji je jedna djevojčica kasnije preminula u bolnici.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*