Armin Mujkanović u Skradinu želi nastaviti niz osvajanja poena

Tuzlanski automobilista, Armin Mujkanović, ovoga vikenda uz brojne probleme i veliku neizvjesnost ipak odlazi pu Skradina i NP Krka gdje se vozi treća trka Prvenstva Hrvatske u brdskim trkama. Mujkanović nakon dvije trke vodi u plasmanu klase 6a i grupe 6, a u Skradinu se nada da će osvojiti nove vrijedne poene.

Trka u Skradinu je jedna od rijetkih na kojima Tuzlak nije briljirao prošle godine kada je zbog potrošenih guma imao i lakše izlijetanje, ali na sreću bez posljedica osim potpuno potrošenog seta guma. Ove godine, u Skradin dolazi spremniji i nada se novom plasmanu u top 3: “Skradin je bio jedina staza u Hrvatskoj prošle godine koju sam poznavao od ranije i na papiru sam tu trebao biti najkonkurentniji, ali zbog starih i potrošenih guma, u prvoj vožnji trke sam se okrenuo i zamalo oštetio auto. Ipak, nadam se da će Skradin ove godine biti blaži prema meni i da ću otići zadovoljan kući. Nemam prevelika očekivanja. U ovako konkurentnom šampionatu, sve je moguće, tako da nam je ultimativni cilj biti barem na postolju da nastavimo kontinuitet, ali svjesni smo da neće biti lako. ”

Ove godine, Mujkanović vozi dvostruki program u Prvenstvu Hrvatske i Šampionatu FIA CEZ, a pauza koju je imao je duža nego što je planirao zbog otkazivanja CEZ trke na Tari: “Pauza nakon Kotora mi je dobro došla, kako bih se oporavio i fizički, ali i finansijski. Tara je trebala da nam nastavi CEZ Šampionat, ali smo dobili informaciju da se termin trke promjera za avgust i to u jednom mirnom periodu pa se nadam da će biti i dovoljno finansija da izvezem sve planirane trke i osvojim i željenu titulu u CEZ-u, prvi put u karijeri.”

Trka u Skradinu je tradicionalno jedna od najmasovnijih u Hrvatskoj, ali i ovim prostorima općenito. I ove godine očekuje se nastup oko 200 takmičara koji dolaze iz cijele Evrope.

(Press A. Mujkanovic/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*