Prva pobjeda nogometaša BiH u kvalifkacijama za Euro 2016.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u 5. kolu B-grupe kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj sinoć je u Andorra la Velli savladala domaću selekciju Andore sa 3:0 (1:0).

Sva tri pogotka za bh. tim postigao je kapiten Edin Džeko, u 13. 49. i 62. minuti.

Andora-Bosna i Hercegovina 0:3 (0:1)

Stadion: Estadio Nacional; Gledalaca: 2000; Sudija: István Vad (Mađarska); Žuti kartoni: Vieira, Clemente (Andora), Vranješ (Bosna i Hercegovina).

Andora: Pol, Lima, Soria, Sonejee, Vales, Garcia, Nicolas, Vieira, Lorenzo (od 85. Rubio), Clemente (od 54. Martinez), Gomez (od 59. Riera)

Bosna i Hercegovina: Begović, Spahić, Mujdža, Zukanović, Vranješ (od 73. Cocalić), Bešić, Pjanić, Lulić (od 76. Medunjanin), Višća, Ibišević (od 67. Đurić), Džeko

Nakon nervoznog početka i inicijative bh. tima vodeći gol u prvom dijelu igre Džeko je postigao snažnim i preciznim šutem sa vrha šesnaesterca, na sjajnu asistenciju Senada Lulića.

Znatno bolja i tečnija igra našeg tima u drugom poluvremenu rezultirala je novim pogotkom u 49. minuti. Ibišević je proigrao Lulića, ovaj nesebično uposlio Džeku, koji postiže svoj 40. gol u nacionalnom dresu. Konačni rezultat Džeko je postiago u 69. minutu, a asistent je po treći put bio Lulić.

Uz selekora Mehemda Baždarevića za reprezentaciju BiH, koja je zabilježila prvu pobjedu u kvalifkacijama, debitovali su Milan Đurić i Edin Cocalić.

Nogometaši BiH za dva dana u Beču igraju prijateljski susret sa reprezentacijom Austrije, a nastup u kvalifikacijama za EURO nastavljaju 12. juna u Zenici protiv selekcije Izraela.

U ostala dva susreta B-grupe Vels je u gostima pobijedio Izrael sa 3:0, dok je Belgija na domaćem terenu bila bolja od Kipra sa 5:0.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*