Tuzlanski Vodovod na Dunavskoj vodnoj konferenciji dobio certifikat za poslovni uspjeh

U periodu od 29.05. do 02.06.2023. godine održava se Dunavska vodna konferencija (Danube Water Conference) pod pokroviteljstvom Svjetske banke i IAWD-a (Internacionalna Asocijacija Vodovodnih preduzeća Dunavskog riječnog sliva).

Domaćin Dunavske vodne konferencije za 2023. godinu je Bečki vodovod zajedno sa Svjetskom bankom, IAWD-om, vladom Austrije i podrškom Europske unije.

Tema ovogodišnje Dunavske vodne konferencije jesu izazovi sa kojim se susreće vodni sektor, prije svega posljedice koje je na sektor ostavila globalna pandemija korona virusa, energetska i ekonomska kriza uzrokovana ratom u Ukrajini i stalno rastući efekti klimatskih promjena koji uzrokuju nestašicu pitke vode.

JKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Tuzla kao aktivan član Dunavskog vodnog foruma i IAWD-a učestvovao je na ovogodišnjoj konferenciji, te je u skladu sa ostvarenim rezultatima u proteklom periodu dobio certifikat za poslovni uspjeh za 2022. godinu i aktivan rad na unaprjeđenju vodnog sektora dunavskog riječnog sliva. Nagradu i certifikat preuzeo je direktor mr.sci. Aid Berbić dipl.pravnik, zajedno sa predstavnicima JKP Vodovod i  kanalizacija d.o.o. Tuzla Adisom Kovčićem i Nedeljkom Ilićem.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*