Gimnastičarke “Slobode” osvojile 14 medalja u Bugarskoj

Proteklog vikenda gimnastičarke kluba ritmičke gimnastike ”Sloboda” osvojile su 14 medalja na međunarodom turniru u ritmičkoj gimnastici pod nazivom  „THE QUEEN OF AIDA“, koji je održan u Bugarskoj u gradu Haskovo.

Na turniru je učestvovalo 290 takmičarki koje su se takmičile u individualnom programu. Iz kluba ritmičke gimnastike Sloboda nastupilo je 7 gimnastičarki. U veoma jakoj konkurenciji osvojile su 14 medalja od kojih je 3 zlatne, 6 srebrenih i 5 bronzanih.

Medalje su osvojile:

  • Sara Muradbegović – 1 zlatna, 2 srebrene
  • Dzejla Hujdurović – 1 zlatna, 2 srebrene
  • Iman Uščuplić – 1 zlatna, 1 srebrena, 1 bronzana
  • Belma Mešić – 1 srebrena
  • Nejla Muradbegović – 2 bronzane
  • Elena Lončar – 1 bronzana
  • Latifa Džindo – 1 bronzana

U narednom periodu dvije članice KRSG Sloboda seniorka Amila Bećirović i juniorka Esma Huskanović u sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine će se takmičiti na Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici.

Amila Bećirović na Evropskom prvenstvu u Baku koje se održalo u 17. do21. maja imala je jako dobar nastup i ostvarila je plasman na Svjetsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici koje će se održati od 22. do 27. augusta u Valenciji (Španija).

Juniorka Esma Huskanović će predstavljati našu zemlju na Juniorskom svjetskom prvenstvu koje će se održati  od 5. do 10. jula u Cluj-Napoca (Rumunija).

“Ostvariti ovako dobar rezultat u zemlji evropskih prvaka u ritmičkoj gimnastici je za nas veliki uspjeh. Čestitam svojim takmičarkama na trudu i zalaganju tokom ove pola godine, a naročito za ovaj uspjeh u Bugarskoj. Takođe čestitam našim takmičarkama Esmi Huskanović i Amili Bećirović koje su se izborile za plasman na juniorsko i seniorsko svjetsko prvenstvo” rekla je trenerica Svitlana Tinjić.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*