Potpredsjednica FBiH i načelnik Srebrenice razgovarali o organizaciji obilježavanja godišnjice genocida

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović danas je s načelnikom Općine Srebrenica Ćamilom Durakovićem razgovarala o organizaciji obilježavanja godišnjice genocida, 11. jula u Srebrenici. 

– U tu organizaciju se moraju uključiti svi nivoi vlasti jer Općina definitivno ne može preuzeti tu odgovornost – kazala je Mahmutbegović nakon sastanka za Fenu.

Potpredsjednici FBiH simboĺično je uručen “Cvijet Srebrenice”.

U okviru posjete Srebrenici i Bratuncu Mahmutbegović je danas posjetila dvije povratničke porodice koje žive u okolini Srebrenice.

– Išli smo na udaljene dijelove, van Srebrenice, da vidimo kako su se snašli. Bore se, rade, bave se poljoprivredom, a najveći problem je što djeca kada završe školu nemaju posao – navela je Mahmutbegović.

Ona je posjetila i nanu Fatu Orlović.

Potpredsjednica FBiH posjetila je danas i Memorijalni centar “Veljaci” u Bratuncu gdje je položila cvijeće i odala počast žrtvama.

Također, sastala se i s predstavnicama Udruženja “Žena Podrinja” Bratunac i s potpredsjednikom Republike Srpske Ramizom Salkićem.

Mahmutbegović je prisustvovala i obilježavanju godišnjice stradanja žrtava na igralištu ispred osnovne i srednje škole u Srebrenici.

(RTV7/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*