(FOTO) Turski “Batman” prošetao ulicama Ankare

Turčin Ali Efe Arslan, student Odsjeka za crtani film i animaciju Univerziteta Baskent u Ankari, odlučio je ulicama glavnog grada prošetati u kostimu svog omiljenog strip lika Batmana, piše Anadolu.

Arslan je u izjavi za Anadolu naveo da ga stripovski lik, superheroj Batman, zanima od djetinjstva i da je upravo iz tog razloga studirao crtani film i animaciju.

Objašnjavajući da je kao dječak želio biti poput superheroja kojem se divi, Arslan je rekao: “Zato sam dizajnirao kostim Batmana. Odjeća je konfekcijska, ali budući da su cijene tako visoke, dizajnirao sam je sam i koštala je 8.000 lira. Oko krojenja ogrtača pomogla mi je moja tetka.”

Pojasnio je kako tri dana u sedmici na ulici nosi kostim Batmana.

“Osjećam se posebno u kostimu, jako uživam. Čini mi se kao da sam ja u svakodnevnom životu i ja koji nosim kostim vrlo različite osobe”, ispričao je Arslan.

Dalje je ispričao kako su prolaznici na ulici veoma iznenađeni kada ga vide, kako se žele fotografirati i pokazuju interesovanje.

Navodeći da ga najčešće pitaju za Batmanov auto (“batmobile”), Arslan je rekao: “Za sada putujem gradskim prevozom. Ako budem imao novca, dizajnirat ću auto i voziti ga ulicama Ankare.”

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.