Mujkanovića za vikend u Albaniji očekuje prva trka nove sezone u CEZ šampionatu

Toplotni val nije uticao na automobilistički entuzijazam u Tuzli, pa se ovih dana za svoju prvu ovogodišnju trku u CEZ šampionatu sprema Armin Mujaković, inače šampion Centralno europske zone u grupi 1 na brdsko-brzinskim trkama za 2023. godinu. Planirano je da nastupi na trci u Malačkoj, međutim ista se poklopila sa Kurban bajramom pa je Mujkanović odlučio da praznik provede u krugu porodice kako običaji nalažu.

Narednog vikenda tj. 22. i 23. juna vozit će se trka u Albaniji u mjestu Krüje koja važi za jednu od najekstremnijih staza sa usponom od čak 13% na dužini od 3,8km. Mujkanović već poznaje stazu na kojoj će ove godine nastupiti sa Yugom u grupi 1, klasa 1 , koji spada u klasu prototipova jer ga pogoni motor od sportskog motocikla i modifikovan je na način koji odgovara pomenutoj klasi. Budući da je Kruja prepuna historijskih znamenitosti, i da je samim tim grad bogate prošlosti kojeg je branio slavni Skenderbeg, Mujkanović će u okviru posjete ovom gradu obići sve znamenitosti budući da je njihov obilazak predvidio organizator koji će na taj način promovisati kulturne i turističke vrijednosti učesnicima auto utrke.

Znajući da toplotni val neće popuštati ni tokom vikenda našem Arminu Mujkanoviću, njegovoj ekipi i vozilu želimo mnogo sreće i uspjeha na ovoj zahtjevnoj stazi među jakom konkurnecijom, te se nadamo da će u Tuzlu iz Albanije donijeti pehar.

(Press A.M./RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*