Sastanak ministra Čampare i kantonalnih ministara i komesara

Federalni ministra unutrašnjih poslova Aljoša Čampara, te direktor Federalne uprave policije (FUP) Dragan Lukač, danas će sa ministrima unutrašnjih poslova kantona u FBiH i policijskim komesarima razgovarati, između ostalog i o događaju u Zvorniku.

Kako je kazao ministar Čampara, na dnevnom redu ovog sastanka su Informacija o stanju sigurnosti za januar – mart 2015. godine, te različita sigurnosna pitanja u vezi s funkcioniranjem policijske strukture u BiH, kao i aktuelna pitanja iz domena policijskog rada.

Na dnevnom redu su i pitanja u vezi s formiranjem ureda koji bi predstavljao neku vrstu mehanizma koordinacije, a bit će razgovarano i o forenzičkim laboratorijama i EUROPOL-u, te prihvatanju standarda EU-a u sklopu formiranja određenih specijalnih jedinica.

Bit će riječi i o nabavci opreme i educiranju policijskih kadrova i uvezivanju elektronskog sistema radi efikasnije razmjene podataka između svih agencija za provođenje zakona, te o novom pravilniku o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, s aspekta formiranja novih posebnih odjela Federalnog tužiteljstva i Vrhovnog suda FBiH.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*