Čestitka gradonačelnika i predsjedavajuće Gradskog vijeća Tuzle u povodu obilježavanja 32. godišnjice 2. korpusa Armije RBiH

Poštovani pripadnici 2. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, cijenjeni borci, ratni vojni invalidi i članovi porodica šehida i poginulih boraca,

U povodu obilježavanja 32. godišnjice osnivanja 2. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, u ime Grada Tuzle i u  lično ime, upućujemo vam iskrene čestitke.

Ova godišnjica prilika je da se s ponosom prisjetimo vaše hrabrosti, odlučnosti i požrtvovanosti u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše domovine. Vaš doprinos u očuvanju mira i slobode neizmjerno je vrijedan i ne smije biti zaboravljen. Borba 2. korpusa Armije BiH bila je i ostala simbol otpora i hrabrosti naroda ovoga kraja.

Sjećamo se i svih onih koji su dali svoje živote za slobodu Bosne i Hercegovine. Njihova žrtva obavezuje nas da čuvamo vrijednosti za koje su se borili – mir, pravdu i zajednički život u slobodnoj i jedinstvenoj državi.

Naša obaveza je da nastavimo graditi društvo u kojem će solidarnost, jednakost i antifašističke vrijednosti biti temelj na kojem gradimo bolju budućnost za sve nas, a naslijeđe 2. korpusa Armije BiH će ostati svijetli primjer generacijama koje dolaze.

Još jednom, svim pripadnicima i pripadnicama 2. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, čestitamo 32. godišnjicu osnivanja, uz duboku zahvalnost i poštovanje za vašu hrabrost i doprinos našoj slobodi.

Dr.sc. Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle

Nataša Perić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzle

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*