SABNOR BIH ogorčen odlukom o rehabilitaciji Draže Mihailovića

Savez antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata u BiH (SABNOR) izrazio je ogorčenje odlukom Višeg suda u Beogradu kojom je rehabilitiran ratni zločinac Draža Mihailović, vođa ravnogorskog četničkog pokreta u Drugom svjetskom ratu.

Ističu da je u ovom predmetu rehabilitacije Draže Mihailovića čitav sudski proces bio obična farsa i političko, a ne sudbeno-pravno pitanje.

– Ova odluka će nesumnjivo imati i ostaviti vrlo složene i teške posljedice, jer se njome šalje i jasna politička poruka po kojoj se ne samo redefinira Drugi svjetski rat, nego i sve vrijednosti proizašle iz pobjede narodnooslobodilačke i partizanske vojske – naglašava se u saopćenju SABNOR-a BiH.

Smatraju da je na taj način Viši sud u Beogradu dodatno potpalio vatre nacionalističko-šovinističkog divljanja, religijskog fanatizma i radikalnog desničarenja na prostorima bivše SFRJ.

– Zato i ne treba da nas iznenadi da se ovoj odluci Višeg suda u Beogradu raduju ne samo neonacistički i neočetnički elementi nego i njihova ustaška braća po zločinu, kao i drugi pobornici neofašističkih pokreta i ideja na području i Srbije i Crne Gore i Hrvatske i BiH – kaže se u saopćenju.

Naglašavajući da je vrijeme da se udruže sve progresivne i slobodoumne snage, SABNOR BiH naglašava da stoji sa svim svojim članovima i kapacitetom na raspolaganju “u toj gigantskoj borbi protiv zla koje nas uništava već 27 godina”.

(RTV7/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*