U sjevernim krajevima BiH kolovoz je mjestimično mokar ili vlažan

U sjevernim krajevima Bosne i Hercegovine kolovoz je jutros mjestimično mokar ili vlažan, dok se u ostalim krajevima vozi po za sada suhom kolovozu. Zbog najavljenih padavina vozačima se savjetuje da voze opreznije i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Završeni su radovi u tunelu 1. mart tako da su u funkciji obje tunelske cijevi i saobraća se nesmetano na ovom lokalitetu autoputa A-1 Sarajevo sjever-Zenica jug.

Zbog izvođenja neophodnih radova povremene polusatne obustave saobraćaja aktuelne su više puta tokom dana na magistralnom putu M-18 Brod na Drini-GP Hum. Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvaja se: autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet Kutlešin Gaj), brzu cestu Zapadni prilaz Sarajevu, zatim magistralne puteve M-6.1 Nevesinje-Mostar i M-4 Doboj-Gračanica, kao i regionalne puteve R-443 Visoko-Kiseljak i R-445 Visoko-Ilijaš (na području Podlugova).

Na graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila na GP Brčko-Gunja.

RADOVI

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Doboj-Gračanica (most preko potoka Dubovac), zbog sanacionih radova saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
M-6.1
Kružni tok na ulazu u Široki Brijeg, na raskrsnici magistralnog s regionalnim putem, zbog sanacionih radova, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Mostar-Nevesinje (Bakračuša-Nevesinje), zbog sanacionih radova na snazi su privremene obustave saobraćaja u trajanju od 10 minuta, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
M-16
Jajce Banja Luka (lokaliteti Lučina i Bočac) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-17
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07.00 do 17.00 sati, a nedjeljom od 07.00 do 13.00 sati.
Prolaz kroz Sarajevo, zbog izgradnje stupišta vijadukta Briješće i kružnog toka, saobraćaj se odvija uz ograničenje brzine.
M-18
Tuzla-Bijeljina-u mjestu Požarnica (zbog klizišta) saobraća se usporeno-jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-zabrana za vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara; u toku su radovi na sanaciji oštećenja, zbog čega se saobraćaj povremeno obustavlja u trajanju do 30 minuta.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*