Dom naroda PSBiH o izmjenama Zakona o policijskim službenicima

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrat će danas Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima. Razmatraće se i Prijedlog odluke o iznosu RTV takse od 7,5 KM mjesečno.

Izmjene ovog zakona, koje je predložilo Vijeće ministara BiH, trebale bi osigurati nužne pretpostavke za efikasnije i efektnije izvršavanje nadležnosti policijskih tijela i primjene policijskih ovlaštenja.

Također, zakon predviđa kvalitativno poboljšanje njihovog radnopravnog statusa, uz istovremeno osiguravanje nužnog stepena zaštite prava policijskih službenika.

Pred delegatima je i prošlogodišnji Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH te Prijedlog odluke o iznosu RTV takse kojom se utvrđuje iznos RTV takse od 7,5 KM mjesečno.

Dnevnim redom sjednice predviđeno je i razmatranje Izvještaja o ralizaciji vanjskotrgovinskog prometa oružja, vojne opreme, proizvoda dvojne i posebne namjene te Izvještaj o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH i policijskih službenika u operacijama podrške miru.

Trebao bi biti razmatran i Izvještaj o radu Vijeća nacionalnih manjina BiH za 2014. godinu, Izvještaj o radu Upravnog odbora Izvozno-kreditne agencije BiH za prošlu godinu te davanja saglasnosti za ratificiranje dva međunarodna sporazuma.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*