Predstavljena prva knjiga desetogodišnjeg Ibora “Iborova pričaonica”

U Američkom kutku u Biblioteci “Derviš Sušić” upriličena je promocija prve knjige desetogodišnjeg Ibora Vantić – Tanjića „Iborova pričaonica“. O knjizi su govorile Jagoda Iličić, književnica i Marina Dostica, profesorica razredne nastave, gost na promociji bio je i pisac za djecu, Šimo Ešić.

Ibor je član Dječjeg književnog kluba „Knjigolina i prijatelji“ i uz pomoć teta Knjigoline i svojih drugara pronašao je inspiraciju za pisanje priča i pjesmica. “Ibor putuje kroz priče koje je pročitao i daruje im sasvim novi kontekst. Pored motiva iz pročitanih knjiga, Ibor inspiraciju pronalazi i u svakodnevnim događajima i tako stvara svoj svijet u koji su dobrodošli svi oni koji vole maštati”, kazala je Knjigolina Jagoda Iličić.

O Iborovom stvaranju govorila je i njegova učiteljica Marina Dostica, kazavši pri tome, da je posebno uživala čitajući “Iborovu pričaonicu“. “Čitajući knjigu istinski sam uživala. U svakom retku, u svakom slovu, pred očima mi je dječak, veseo, razigran, uvijek spreman na avanturu. To vješto prenosi na papir ispreplićući san i javu. Inspiraciju pronalazi u svom odrastanju. Svoje bogato iskustvo pretače u retke prepune iznenađujućih preokreta”, riječi su učiteljice Marine Dostice.

Ibor je prisutnima čitao svoje pjesmice i priče, koje je posvetio svojim drugovima, rođacima, učiteljici, školi i drugim stvarima koje ga okružuju, uz želju da uživaju čitajući njegovu knjigu. “Odlučio sam da pišem knjigu, jer sam inspiraciju dobio u Dječjem književnom klubu Knjigolina i prijatelji, čiji sam član od početka. U mojim pričama i pjesmicama se radi o svim lijepim stvarima koje su oko mene, a posvetio sam jednu priču svom prijatelju Deniju i jednu pjesmicu svojoj učiteljici Marini”, rekao je desetogodišnji Ibor.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.