Gradonačelnik Jasmin Imamović razgovarao sa predstavnicima Ministarstva za visoko obrazovanje Saudijske Arabije

Zahvaljujući saradnji JU Narodna biblioteka Derviš Sušić Tuzla sa Kulturnim centrom Kralja Fahda pri Ambasadi Kraljevine Saudijske Arabije u BiH, danas je školama sa područja Tuzle i Tuzlanskog kantona, uručena vrijedna kolekcija knjiga iz domena IT-a (informacionih tehnologija).

Tim povodom, Ataše za kulturu Kraljevine Saudijske Arabije i direktor Centra za kulturu ¨Kralj Fahd¨ prof. dr. Khalid Abdel Aziz adDamigh i Asistent Generalnog supervizora Kancelarije zamjenika Ministra visokog obrazovanja, Abdulrahman a. Al-Hedaib  izrazili su želju da se sastanu sa gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem.

Na današnjem sastanku, u zgradi Gradske uprave, razgovaralo se o trenutnoj i budućoj kulturnoj saradnji, između BiH i Saudijske Arabije, te mogućnostima unapređenja iste. Prilikom sastanka gradonačelnik Imamović je, u prisustvu svojih saradnika, istakao zadovoljstvo, povodom činjenice, da se projekat odnosi na teritoriju cijele BiH.

Predstavnici saudijske delegacije, tokom današnjeg prijema, gradonačelniku Imamoviću, uručili su Zlatnu medalju Kulturnog centra Kralj Fahd u Sarajevu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*