STK ˝Kreka-Edelex˝ ostvario zapažene rezultate tokom vikenda

Protekle subote stonoteniseri  STK „Kreka-Edelex“ iz Tuzle ponovno su ostvarili zapažene rezultate.

Na državnom ekipnom juniorskom prvenstvu održanom u Mostaru, u  ženskoj konkurenciji stonoteniserke ovog kluba  osvojile su drugo mjesto i srebrenu medalju, dok je prvo  mjesto zasluženo osvojila ekipa iz Cazina, a treće mjesto pripalo je ekipi iz Mostara. Ekipu STK  „Kreka-Edelex“ sačinjavale su Hadžihajdić  Azra, Petrović Kristina i Ahmetoić Azra.

Muška juniorska ekipa osvojila je takođe drugo mjesto i srebrenu medalju. Prvo mjesto ostvarila je favorizirana ekipa iz Mostara dok su treće mjesto podijelile  ekipe  iz Viteza i STK „Stens Euroasfalt” iz Sarajev. Ekipu STK „Kreka-Edelex“ sačinjavle su Hanić Mirza, Muharemagić Adis i Isabegović Amar.Važno je napomenuti da je Isabegović Amar sa samo 10 godina bio i najmlađi učesnik ovog turnira, koji je sa svojim nastupom oduševio sve prisutne.

Na seniorskom takmičenju TOP 8 Bosne i Hercegovine  u nedelju u Ilijjašu u A diviziji,  Gutić  Edin je ostvario sjajno 5. mjesto, dok mu je uz nedostatak sportske sreće  izbjeglo treće mjesto i bronzana medalja. Mirza Hanić u seniorskoj konkurenciji TOP 8 u B divizijiji je osvoio  4. mjesto, što je ujedno za ovog  sedamnaestogodišnjaka i najbolji rezultat karijere kada je u pitanju seniorska kategorija.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*