OFK Tuzla pobjednik Gradskog derbija

Gradski nogometni/fudbalski savez Tuzla, ranije Općinski nogometni savez, okuplja 19 klubova i jedan je od najmnogobrojnijih i najaktivnijih saveza ne samo u Tuzlanskom kantonu, nego i u BiH.

Po tradiciji, početkom juna na stadionu Tušanj organizuje finalne susrete KUP-a u obje konkurencije. Jučer, u borbi za pehar, u seniorskoj konkurenciji, borile su se dvije tuzlanske ekipe OFK Tuzla i Mladost iz Soline.

Susret je na tribine tušanjskog stadiona privukao više od 300 gledalaca, koji su mogli na kraju biti zadovoljni igrom jedne i druge ekipe.

Ekipa sa Paša Bunara je slavila minimalnim rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je Adnan Mujačić u 43. minutu. Po završetku ovog meča pobjednički i pehar u trajno vlasništvo kapitenu Alenu Lipiću uručio je Ekrem Ibrić, predsjednik Gradskog nogometnog/fudbalskog saveza Tuzla.

Dodijeljena su i druga priznanja. Za najboljeg igrača finalnog meča proglašen je Senad Jogunčić iz FK Mladost, dok je najbolji golman Igor Antunović iz OFK Tuzla.

Dodajmo na kraju da je KUP u konkurenciji juniora osvojila ekipa Mramora, koja je jučer u predigri glavnog susreta savladala Slogu iz Simin Hana, rezultatom 3:2.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*