SDP u Tuzlanskom kantonu ostaje u opoziciji

Predsjednik KO SDPBiH Tuzla Enver Bijedić uputio je saopštenje za javnost u kojem se kaže:

Posljednjih dana, naročito nakon uspješno provedenih stranačkih izbora u cijelom SDPBiH, učestala su javna nagađanja i špekualcije o SDP-ovom odnosu prema aktuelnoj vlasti, prije svega u Tuzlanskom kantonu. Paralelno sa sve očiglednijom krizom u odnosima stranaka, koje čine većinu u Skupštini TK i koje su formirale Vladu TK, teku čaršijsko-politikantska mešetarenja, koja idu i do nezamislive izmišljotine da „SDP jedva čeka raspad koalicije, kako bi ušao u vlast“.

S dubokom indignacijom odbacujemo ovakve i slične špekualcije. Tokom prvih stotinu dana nove kantonalne vlasti, ustezali smo se od bilo kakvih komentara ili kritike, držeći se nepisanog pravila da svaka vlast ima pravo na toliko vremena za uhodavnje. No, prošlo je stotinu dana, kantonalna vlast je pokazala šta zna, a pogotovo šta ne zna, ništa vrijedno pažnje i korisno za Kanton i njegove građane, obećano uoči izbora, nije učinila i, očito, nema šanse za opstanak.

To, međutim, nije i ne može biti razlog za povezivanje SDP-a s onim što je evidentna kriza vlasti. Javnost zna da je, od Vanrednog kongresa u decembru 2014. do danas, SDPBiH u aktivnosti ozbiljnog konsolidovanja i reafirmacije demokratskih principa rada i organizovanja, čija su važna etapa upravo okončani unutarstranački izbori, a u skladu s kongresnom odlukom da bude opozicija svim nivoima vlasti, izabranoj u oktobru prošle godine. Dovoditi nas u vezu sa nagađanjima i špekulacijama oko vjerovatne rekonstrukcije vlasti u Tuzlanskom kantonu, zato je krajnje nekorektno i zlonamjerno.

(RTV7)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*