Obama: Bo Bajden izabrao život sa smislom i život za druge

Predsjednik SAD Barak Obama odao je u Delaveru počast preminulom sinu američkog potpredsjednika Džozefa Bajdena, Bou Bajdenu, rekavši da je on izabrao da “živi smislen život”.

“Bio je izdanak jedne nevjerovatne porodice, koji je odbacio mogućnost privilegije da bude nagrađen za svoje zasluge”, rekao je Obama na sahrani Boa Bajdena.

Američki predsjednik opisao je Boa Bajdena kao sina, oca, vojnika i političara koji se nije štedio služeći svojoj zemlji i drugima.

Obama je u govoru podsjetio i na “okrutnu igru sudbine”, zbog koje su majka i sestra Boa Bajdena poginule u saobraćajnoj nesreći prije četiri decenije, dok su trogodišnji Bo i njegov mlađi brat Hanter, smješteni u bolnicu.

Obama je dodao da je Bo, kao veoma mlad čovjek, donio odluku odraslih: da živi život sa smislom i da živi za druge.

Američki potpredsiednik Džozef Bajden, koji nije govorio na sinovljevoj sahrani, zagrlio je Obamu kada je pogrebna povorka krenula, prenosi AP.

Obraćajući se direktno Džozefu Bajdenu i njegovoj supruzi Džil, Obama je rekao:

“Mišel i ja smo zahvalni Bogu što vas imamo. Život s vama je jedno od najvećih zadovoljstava. Džo, ti si moj brat!”

Više od 1.000 ljudi prisustvolo je službi u rimokatoličkoj crkvi sv. Antonije, a među njima su bili i Mišel Obama, Bil i Hilari Rodam Klinton, ličnosti iz političkog i javnog života, kao i građani Delavera.

Najstariji sin američkog potpredsjednika Džozefa Bajdena, bivši ministar pravde Bo Bajden, umro je u subotu, u 46. godini, od tumora na mozgu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*