Vijeće ministara BiH danas o Ekonomskoj reformskoj agendi

Vijeće ministara razmatrat će na današnjoj sjednici u Sarajevu Ekonomsku reformsku agendu za sve nivoe u Bosni i Hercegovini, te Izvještaj o izvršenju Budžeta bh. institucija i međunarodnih obaveza naše zemlje za period od januara do marta ove godine.

Na predloženom dnevnom redu sjednice je i Nacrt osnovnog ugovora između Bosne i Hercegovine i Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Nacrt protokola o saradnji u traženju nestalih osoba između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije, kao i Nacrt sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Gruzije o međunarodnom cestovnom prijevozu.

Planirano je da bude razmatran Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Memoranduma između Državne uprave za turizam Narodne Republike Kine i zemalja centralne i istočne Evrope o uspostavljanju Saveza za unapređenje turizma između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, te Nacrt odluke o ratifikaciji Nota sporazuma – razmjena nota između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Japana o realizaciji grant pomoći za 2014. godinu.

Osim toga, pred Vijećem ministara trebao bi se naći Prijedlog odluke o raspoređivanju prihoda ostvarenih po osnovu pružanja usluga u zračnoj plovidbi (rutne naknade) u zračnom prostoru za 2015., Informacija o problematici smještaja bh. institucija, Informacija o zaslužnim sportistima i sportistima internacionalnog razreda, Informacija o prijedlogu za pokretanje pristupanja Bosne i Hercegovine programu Evropske unije “Zdravlje za razvoj”, te Informacija o provedbi Aneksa E Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ, saopćeno je iz Vijeća.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*