‘Kupujmo Ditu’: Svi daju doprinos Diti, krajnji učinak ovisi o građanima BiH

Konačan Izvještaj o izvršenoj reviziji privatizacije u tuzlanskoj fabrici deterdženata Dita je u završnoj fazi i tokom naredne sedmice očekuje se da bude dostavljen Vladi Tuzlanskog kantona.

Može li vlast pomoći Diti i drugim domaćim proizvođačima sugerišući školama, zdravstvenim ustanovama, policiji, zatvorima da prvenstveno koriste domaće?

Kad treba vlasti, javne nabavke se lako prilagode njihovim potrebama.

Svi su na neki način dali svoj doprinos fabrici Dita. Apeluju na građane da budu dio oživljavanja nekadašnjeg bh. giganta.

Sama promo kampanja “Kupujmo Ditu” počela je na Facebooku, a sada prelazi i na ulice gradova širom BiH. Na policama Konzuma i Binga naći će se proizvodi Dite, ali krajnji učinak ovisi o građanima. Umjetnici iz Tuzle su krenuli, Sarajevo se priključuje.

“Prosto iz nekog poštovanja i strahopoštovanja prema njihovom radu, ja sam pokrenula inicijativu da mi, glumci i umjetnici, odgovorimo na taj njihov rad svojim angažmanom i pomognemo im u marketinškoj kampanji”, izjavila je Arma Tanović.

Kompanija Bingo će finansijski podržati proizvodnju 100 tona tečnog deterdženta za suđe i ponuditi ih građanima na svojim policama. Tada ćemo vidjeti koliko su bili iskreni u svojoj podršci u virtuelnom svijetu.
(N1/rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*