Zbrajaju se štete današnjeg nevremena u Tuzli, vanredne vijesti RTV7 u 22 sata

Nevrijeme koje je u poslijepodnevnim satima zahvatilo Tuzlu izazvalo je brojne štete i probleme. U Operativnom centru Civilne zaštite Tuzla još uvijek pristižu prijave građana. Do sada su evidentirane poplave u stambenim objektima, štete pričinjene na pokretnoj i nepokretnoj imovini građana, te poljoprivrednim zemljištima.

Sa krova su poplavljeni objekti u ulicama Izeta Sarajlića, Srebreničkoj 74 u naselju Krojčica, Bogumilskoj 11 i 25, poplavljen je podrum u objektu u ulici Armije BiH. Najkritičnija situcija je u naselju Dobrnja gdje se izlio potok koji prijeti stambenim objektima.

Zbog nestanka električne energije na dva trafoa koja napajuju pumpna postrojenja kod nadvožnjaka kod Panonskih jezera, uzrokovana je poplava na saobrćajnici. Otežano se saobraća na južnoj magistrali kod skretanja u naselje Mejdan, kod Doma zdravlja i na Brčanskoj Malti, u naselju Solana saobraća se po trotoaru.

Na kompleksu panonskih jezera takođe se zbrajaju štete, velike količine leda su uništavale inventar. Ekipe Civilne zaštite, Komunalca i Vatrogasna jedinica su neprestano na terenu. Na terenu je i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović koji je odmah krenuo u obilazak lokacija sa objektima koji su pretrpjeli štete. Gradonačelnik Imamović biće gost vanrednih vijesti RTV7 u 22 sata.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*