Robbie publiku u Beogradu pozdravio sa “Dobro večer Zagreb”

Svjetska muzička ikona Robbie Williams, održao je spektakularan koncert pred više od 33.000 ljudi na beogradskom Ušću, ali je zbog jedne svoje izjave ostao centralna tema na regionalnim društvenim mrežama i dugo nakon završetka nastupa.

Naime, popularni Robbie je publiku u Beogradu pozdravio sa “Dobro večer Zagreb”. Vjerovatno je muzičara “prenijelo” na koncert na maksimirskom stadionu koji je održao 13. avgusta 2013. Tada je publiku u Zagrebu pozdravio istim pozdravom kao i na Ušću.

Kako god, publika je ovacijama ispratila Williamsov koncert koji je trajao skoro dva sata, tokom kojih su se smjenjivali najveći hitovi iz njegove karijere.

Euforija je krenula uz taktove pjesme „Let me Entertain You!“ po kojoj je Britanac opravdano naslovio cijelu turneju.

Uslijedio je potom plesni hit „Rock DJ“, nakon kojeg je publika već bila spremna za čuvenu „Monsoo“. Redali su se hitovi „Come Undone“, „Millennium“, „Feel“, „Road to Mandaley“, „No Regrets“, „Bodies“, „Kids“,„Supreme“, i drugi.

Tokom izvođenja pjesme „Candy“ izveo je jedni djevojku na binu i sa njom odigrao čuveni ples u video krevetu uz pravi poljubac. Robbiejeva kćerka dobila je pravu posvetu uz tradicionalnu uspavanku „Twinkle, Twinkle Little Star“ koju je publika pjevala zajedno sa njim.

Prilikom izvođenja pjesme „Better Man“ na sceni mu se pridružio i otac, čuveni komičar Pete Conway, koji putuje sa Robbiejem na cijeloj turneji. Bis je počeo uz još jednu obradu grupe Queen i to uz epohalnu „Bohemian Rhapsody“, a kraj je tradicionalno pripao kultnim baladama „Angels“ i za kraj horski pjevana „She’s the One“.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.