Uspjesi srednjoškolaca Turističko-ugostiteljske škole Tuzla

Nedavno je u Mješovitoj srednjoj školi Živinice organizovano kantonalno takmičenje iz engleskog jezika.

U kategoriji prvih razreda najbolji su bili Branko Topalović iz Opće Gimnazije “Sv. Franjo” KŠC Tuzla, Amina Sinanović iz Behrambegove medrese Tuzla i Nermin Vehabović iz Turističko-ugostiteljske škole Tuzla.

U kategoriji drugih razreda, apsolutnu pobjedu je odnijela učenica Turističko-ugostiteljske škole Tuzla Zerina Pašić. Druga je bila Melisa Muhović iz Gimnazije Meša Selimović Tuzla, dok je treće mjesto odnio Aziz Ćurić iz Gimnazije “Mustafa Kamarić” iz Gračanice.

Osim toga, učenici Turističko-ugositeljske škole Tuzla su u ovoj godini odnijeli pobjede u mnogim oblastima obrazovanja, nauke, kulture i sporta. Učestvovali su i ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima iz jezika, turizma, demokratije, ekonomije, kao i na raznim sportskim takmičenjima. Turističko – ugostiteljska škola Tuzla radi po nastavnom planu i programu pripremljenom u saradnji sa Programom

Evropske unije za reformu stručnog obrazovanja, tako da se učenici sa diplomom stečenom u ovoj obrazovnoj ustanovi mogu zaposliti u bilo kojoj državi Evropske unije.

(Tuzlarije/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.