Mektić uputio telegram saučešća austrijskoj ministrici Mikl-Leitner

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić uputio je telegram saučešća ministrici unutrašnjih poslova Republike Austrije Johanni Mikl-Leitner, povodom tragičnog događaja u Grazu u kojem su poginule tri osobe, a više od 30 povrijeđeno.

Ministar Mektić je izrazio najdublje saosjećanje sa porodicama stradalih i nadu u brzi oporavak i ozdravljenje povrijeđenih.

“Poštovana ministrice Mikl-Leitner, duboko nas je potresla vijest o tragediji u Grazu u kojoj su nažalost ugašena tri mlada života, a više od trideset osoba povrijeđeno. U ovim trenucima iskreno suosjećamo s porodicama žrtava zbog ovog velikog gubitka, a dodatno nas žalosti što među stradalima i povrijeđenima ima i djece. U duhu dosadašnje izuzetno dobre saradnje ministarstava i sigurnosnih agencija dvije zemlje, Ministarstvo sigurnosti BiH je spremno pružiti svaki vid pomoći kako bi se u potpunosti rasvijetlio ovaj čin.

Molimo Vas da porodicama žrtava i narodu nama prijateljske Austrije prenesete izraze najdubljeg saučešća”, kaže se u telegramu ministra Mektića.
(Vijesti.ba/FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.