Sredstvima od Svjetske banke regulacija korita rijeke Jale i sanacija 15 puteva u gradu

Grad Tuzla od Svjetske banke za projekat hitne sanacije od poplava dobio je 4 miliona 199 hiljada 559 KM. Ovim sredstvima bit će finansirani radovi na sanaciji oštećenih puteva na području Grada i regulacija korita rijeke Jale.

U prvoj fazi projekta bit će realizovana sredstva u iznosu od oko 2 miliona maraka. Od ovih sredstava bit će realizovan projekat izgradnja-regulacija korita rijeke Jale u Simin Hanu – dionica od pijace do regulisanog dijela gdje se ljeva Kovačica u Jalu, zatim je planirana i izgradnja mosta u naselju Jahići u ovoj mjesnoj zajednici.

Ovim će sredstvima biti izvršena i sanacija 15 puteva koji su oštećeni klizištima tokom prošlogodišnjih vremenskih nepogoda.
Kemal Kurević, pomoćnik gradonačelnika za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica rekao nam je da se radi o sanaciji petnaest puteva, i to –ceste Husino- Kiseljak u naselju Cerik, dijela ceste u naselju Grabovica – kod trafostanice, dijela ceste u naselju Donja Obodnica, ceste u naselju Orašje gdje je vršena rekonstrukcija i sanacija vodovodne mreže. Bit će rađena i sanacija dijela ceste u naselju Mramor, kao i sanacija još jednog dijela ceste u Orašju, sanacija dijela ceste koja vodi prema Gospi Lipničkoj u Srednjoj Lipnici. U MZ Tušanj bit će sanirani dio ceste Mandići-Cerovi , Mandići-Rasovac. Saniran će biti i dio ceste u naselju Tisovac u Gornjoj Lipnici, kao i dio ceste Repuševac, zatim dio ceste Breške – Gornja Obodnica, dio ceste Cerik u toj mjesnoj zajednici. Bit će sanirana i cesta u naselju Svojtina u MZ Solina i cesta u naselju Delići u MZ Lipnica.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*