Visoke cijene šokiraju turiste u Hrvatskoj: Naplaćuju i postavljanje stola

Visoke cijene pojedinih usluga ponovo su šokirale turiste u Hrvatskoj. Hrvatski mediji navode nekoliko slučajeva koji pokazuju da su pojedine cijene bezobrazno visoke.

Tako je jedan posjetitelj Nacionalnog parka Plitvička jezera skromni hamburger platio 30 kuna (7,5 KM). Iako se u prvi mah mislilo da se radi o šali ispostavilo se da je ovakav hamburger doista poslužen u Nacionalnom parku Plitvička jezera.

Glasnogovornik Nacionalnog parka Ognjen Borčić koji tvrdi da ovakav hamburger nije inače u ponudi ugostiteljskih objekata unutar Parka.

“Dogodila se omaška, prvo smo mislili da je neslana šala, ali je sada interna kontrola na terenu kako bi tačno utvrdila o čemu je riječ. Iako istraga nije gotova, zasad se čini da je navodno zbog velikog broja posjetitelja taj dan, a bilo ih je više od 7000, vanjski ugostiteljski objekt ostao bez peciva. Navodno gostu nije objasnio tu situaciju i pitao ga želi li pljeskavicu s kruhom”, kazao je Borčić za Večernji.hr.

Nakon što interna kontrola utvrdi sve tačne okolnosti, onaj koji je poslužio “hamburger” s dvije kriške hljeba s listom salate i kriškom paradajza dobit će opomenu i upozorenje da treba slušati posjetitelje kao i da ne može praviti “zamjenski proizvod” na ovaj način i za takvu cijenu.

Drugi posjetitelj se požalio na cheesburgera s krompirićima koji je prošle godine naručio na Plitvicama. Umjesto sira u hamburgeru poslužen mu je tost sir u omotu, priložen pokraj hamburgera, a sve je platio 30 kuna.

Također, česte su žalbe i na cijene u restoranima kraj autoputa pa postoje i oni koji su kolu i hamburger znali platiti i po 60 kuna.

Cijena je pogodila i neimenovani bračni par koje je večera u jednom dubrovačkom restoranu koštala 952 kune, piše Index.hr.

Među zanimljivijim stavkama na računu je postavljanje stola koje košta 42 kune po stolu, sezonska salata koštala ih je 86 kuna, a flaširana voda 36 kuna.

Također, mediji navode i slučaj serviranja piva po cijeni od 20 kuna s tim da je na pivu vidljivo da je kupljeno na akciji u paketu 3+1 gratis.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*