Papa Franjo u pismu objasnio kako je doživio posjetu BiH: “Hvala vam, duboko sam dirnut…”

Papa Franjo uputio je, 15. juna 2015., preko Apostolske nuncijature u BiH, nadbiskupu metropolitu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, predsjedniku Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, pismo zahvale na povratku s Apostolskog putovanja u Sarajevo, javljaju agencije.

Pismo  prenosimo u cijelosti:

Uzoritom Gospodinu Kardinalu

VINKU PULJIĆU
Vrhbosanskom nadbiskupu
Predsjedniku Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Na povratku s Apostolskog putovanja u Sarajevo, želim izraziti Vama, ostalim Biskupima, svećenicima, redovnicima i redovnicama te vjernicima laicima svoju živu zahvalnost na srdačnome prijemu i na trudu koji je uložen u pripremi mojeg pohoda.

Ostao sam duboko dirnut čvrstoćom vaše vjere, živom nadom koju ste sačuvali unatoč nevoljama i poteškoćama, kao i gorljivom ljubavlju koja nadahnjuje vaš ljudski i kršćanski hod.

Čuvam snažna i lijepa sjećanja na svečano Euharistijsko slavlje, na susret sa svećenicima, posvećenim osobama, bogoslovima i sjemeništarcima, kao i na onaj s predstavnicima ostalih Crkava i crkvenih zajednica te drugih religija. Veliku radost mi budi spomen na posljednji susret, onaj s mladima.

Obećavam svoju molitvu kako bi Crkva u Bosni i Hercegovini nastavila hrabro i ustrajno koračati, svjedočeći svima milosrdnu Gospodinovu ljubav.

Također i vi molite za mene. Od srca vas sve blagosivljam!

Bratski

Franciscus

Iz Vatikana, 15. juni 2015.
(MOJportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.