Nagradni konkurs „Uljepšajmo zajedno Soni Trg“

Eko život je objavio konkurs za prijavu projekata na temu „Uljepšajmo zajedno Soni Trg“.

Novčana nagrada dodjeljuje se za najbolje idejno rješenje uređenja Sonog trga u Tuzli te isticanja značaja pravilnog odlaganja otpada na samom izvorištu, jačanje i podizanje javne svijesti o važnosti očuvanja okoliša. Nužno je da se projekat zasniva na posudama za odlaganje otpada (kante 240 l , kontejneri 1100 l).

Dostavljene prijave/projekti će biti razmotrene od strane komisije, u čijem sastavu će biti predstavnici grada Tuzla, JP Komunalac Tuzla i predstavnik Eko život-a.

Prilikom odabira vodiće se računa o originalnosti, kreativnosti, svrsishodnosti itd. Komisija će izabrati 3 najbolja projekta koja najviše imaju doprinosa u podizanju javne svijesti o značaju uspostave sistema prikupljanja i reciklaže ambalažnog otpada.

Pravo učešća na konkursu imaju nezaposleni studenti (pojedinci ili u grupi) svih fakulteta, akademija i visokih škola, nezavisno od vrste studijskog programa i nivoa studiranja, sa područja grada Tuzla koji žele da izraze svoj stvaralački odnos prema temi.

Za najbolje idejno rješenje (projekat) Eko život je obezbijedio novčanu nagradu u iznosu od 500 KM.

Za drugo i treće mjesto biće dodjeljene utješne nagrade.

Rok za predaju konkursnih projekata je nedjelja, 05. juli 2015. godine, do 12.00 sati. Prijave i radovi koji budu stigli nakon propisanog roka neće biti uzeti u razmatranje.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*