MVP BiH: Nema državljana BiH u gradu Sousse u Tunisu

Prema trenutnim informacijama kojim raspolaže Ministarstvo vanjskih poslova BiH u gradu Sousse u Tunisu u kojem je ubijeno najmanje 27 osoba nema osoba iz BiH, rekao je za N1 Nebojša Regoje, načelnik Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.

Ministarstvo vanjskih poslova je kontaktiralo ambasadu BiH u Libiji, koja nerezidentno pokriva Republiku Tunis. I prema njihovim informacijama nema državljana BiH u ovom gradu u Tunisu.

Nebojša Regoje je kazao za N1 da turističke agencije iz BiH nisu imale aranžmane u grad u kojem se danas događao pravi horor kada su, pretpostavlja se, dva napadača ubila najmanje 27 osoba u dva hotela.

Također osobe porijeklom iz BiH sa stalnim mjestom boravka u Tunisu nemaju informacije da je iko od državljana BiH otputovao u Sousse.

Sousse je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih tuniških turističkih destinacija u koju dolaze gosti iz Evrope i susjednih zemalja.

Podsjećamo, Tunis je u stanju povišene pripravnosti od marta kada je izvršen napad na muzej Bardo u kojem je ubijena grupu stranih turista.

(RTV7/N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*