Otvorena Međunarodna likovna kolonija “Breške”

U župnoj crkvi u Breškama, u Tuzli svečano je otvorena XVI Međunarodna likovna kolonije ”Breške”.

Na svečanosti se obratio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, koji se zahvalio članicama Udruge “Društvo Breščana” i čestitao im što su imale čast da na sarajevskom aerodromu dočekaju papu Franju, koji je u nizu svojih humanih poruka spomenuo i ”fratellanza e unita”, što znači bratstvo i jedinstvo. Gradonačelnik Imamović je rekao da Grad Tuzla s ponosom godinama podržava ovu manifestaciju, te da i u budućnosti podrška neće izostati.

Predsjednik ”HKD Napredak” Tuzla, Nikola Čiča u svom obraćanju naveo je da Međunarodna likovna kolonija Breške iz godine u godinu biva prepoznata kao sastavni dio umjetničkog života Tuzle.

Fra Mario Divković, gvardijan Franjevačkoga samostana Tuzla zahvalio se svima koji godinama podržavaju likovnu koloniju, i na taj način doprinose razvoju kulture i tolerancije.

Prisutnima se obratio i Ivan Bandić, konzul Hrvatske u Tuzli, zahvaljujući svima koji podržavaju koloniju Breške, te Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, koji je manifestaciju proglasio otvorenom.

Nakon svečane ceremonije, upriličeno je i druženje sa gostima.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.