Namastini koncerti danas i sutra u Tuzli

Uz brojne sadržaje upriličene u povodu Međunarodne manifestacije “Može li biti Evrope bez multikulture?”, građani Tuzle uživaju u još jednom sadržaju. Riječ je o koncertnom nastupu talijanskog ansambla „Namaste“.

Kroz svoj rad teži ka priznavanju mogućnosti instrumenta harmonike i to svirajući djela savremenih kompozitora po prvi puta i surađujući sa brojnim muzičarima te istražujući repertoar baroka i klasike.

Ansambl „Namaste“ čine Giorgio Dellarole (harmonika), i kvartet klarineta, svi dobitnici više internacionalnih nagrada.Kvartet klarineta ansambla radi na istraživanju muzičkog jezika te približavanju istog široj publici.
Kroz svoju turneju izvodi djela savremenih italijanskih i svjetskih kompozitora kroz žanrove klasične muzike, jazz i filmske muzike.

Rado su se odazvali pozivu, Fondacije “Alexander Langer”, za posjetu Tuzli,  te na više lokacija u gradu organizuju koncertne nastupe.
Danas su bili na prvoj od njih, Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla.

Za sutra je planirano održavanje koncerta za članove Udruženja građana oštećenog vida kao i za štičenike Doma Penzionera Tuzla, kao i završni koncert u Međunarodnoj galeriji portreta.

Domaćini gostima iz Italije su članovi orkestra Balsika.
(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*