Moravske Toplice, 030715 Igraci i vodstvo NK Dinama i dalje su na pripremama u slovenskim Moravskim Toplicama. Na fotografiji: Zdravko Mamic ispratio je mamu iz hotela uz povike novinarima "lesinari ostavite mi mamu na miru". Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix

Uhapšena braća Mamić

Policija je na granici sa Slovenijom privela Zdravka i Zorana Mamića.

Nakon što su izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić od svojih advokata doznali da je USKOK za njih zatražio istražni zatvor, a radi mira momčadi i kluba, odlučili su se neodložno na povratak u RH kako bi odmah, sarađujući s vršiteljima istrage, odgovorili na sva pitanja s ciljem dokazivanja svoje nevinosti.

Zaustavljeni su na granici i privedeni od strane hrvatske policije, a s njima su njihovi advokati Jadranka Sloković i Čedo Prodanović.

Želimo naglasiti kako cijela momčad, stručni štab, nogometna škola i svi zaposlenici čvrsto stoje iza naših kolega i potpuno smo uvjereni kako će dokazati svoju nevinost, stoji u saopćenju GNK Dinama.

Advokat Čedo Prodanović odbio je komentirati hapšenje braće Mamić kojima je jučer savjetovao da ostanu u Sloveniji do nedjelje.

Podsjetimo, Vrbanović je oko 11 sati doveden pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda koji bi trebao odlučiti o zahtjevu da mu se, zajedno s Mamićima, odredi istražni zatvor.

Njegovo pritvaranje tužilaštvo traži zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok pritvaranje Zdravka i Zorana Mamića traže zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja nedjela.

Iako su obaviješteni o istražnom ročištu, na sudu nisu došli advokati braće Mamić. Prihvati li sud Uskokov prijedlog, za Zdravkom i Zoranom Mamićem će se raspisati evropski nalog za hapšenje, a moguća je i interpolova potjernica.

U Remetincu je od petka poreznik Milan Pernar kojega Uskok sumnjiči da je s Vrbanovićem i Mamićima sudjelovao u nezakonitostima na štetu nogometnog kluba Dinamo i državni proračun.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*