BiHAMK: Duža putovanja planirajte u jutarnjim ili večenjim satima

Prohodnost svih važnijih putnih pravaca u BiH je zadovoljavajuća, a uslovi za vožnju su povoljni. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. S obzirom na to da se i danas očekuje toplo vrijeme, vozače savjetuju da duža putovanja planiraju u jutarnjim ili večenjim satima, a ukoliko ipak putuju u toku dana, da prave češće pauze.

Na autoputu A-1 Zenica-Tarčin i Zvirovići-Bijača saobraća se po suhom kolovozu, bez obustava i zabrana.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Čelinac-Kotor Varoš, Čapljina-Stolac, Brod na Drini-GP Hum, Mostarsko raskršće-Kiseljak i Tranzit kroz Sarajevo.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj na snazi zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja. I proteklog vikenda posebno duga zadržavanja evidentirana su na GP Doljani, tako da svima onima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji iz BIHAMK-a dalje preporučuju korištenje graničnih prelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, granične prelaze Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje, gdje su zadržavanja znatno kraća.Na sjeveru najveće gužve zabilježene su na GP Bosanska Gradiška , a kao alternativa može se koristiti GP Gradina-Jasenovac.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*