Udruženje “Djeca stubovi svijeta” uputilo pismo njemačkoj kancelarki Merkel

Udruženje “Djeca stubovi svijeta” uputilo je pismo njemačkoj kancelarki Angeli Merkel koja uskoro dolazi u BiH, ali i ostalim međunarodnim zvaničnicima u kojem zahvaljuju za napore koji se ulažu za brže priključenje BiH Evropskoj uniji, te ih obavještavaju da i djeca BiH na svoj način nastoje tome doprinijeti.

– Mi, djeca BiH rođena poslije rata u BiH znamo za boli rata, boli Srebrenice, ulažemo napor kroz Udruženje “Djeca – stubovi svijeta” da to priključenje bude što prije i što kvalitetnije, pa se obraćamo otvorenim pismom svima koji hoće da nas čuju – navode.

U otvorenom pismu “Djeca stubovi svijeta” također poručuju domaćim zvaničnicima da djeca BiH hoće da vjeruju u njih ali ih pozivaju da pokušaju i oni vjerovati u djecu BiH.

– Budite nam potpora da sačuvamo naše duše čistim, budite nam snaga da bi se i mi osjećali snažnim i da bi sami u sebe vjerovali – poručila su djeca.

Posebna pažnja u tom pismu posvećena je roditeljima djece u BiH ali i svijeta u čiju ljubav su, kako kažu sigurni, ali ih pozivaju da tu ljubav pokušaju malo više i pokazivati „da bi nas učinili sretnijim, sigurnijim“.

– Učite nas da dajemo ljubav da bismo sutra, kada vi ostarite, znali je vama dati, pažnjom, osmijehom, lijepom riječju. Mi, kao i sva djeca svijeta sigurno jesmo stupovi svijeta, ali koliko čvrsti, zavisi od nas, a poprilično zavisi i od vas, svih zajedno – navodi se u pismu Udruženja “Djeca stubovi svijeta”.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*