Kolegij gradonačelnika Tuzle usvojio Izvještaj o radu JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla

Danas je održana sjednica Kolegija gradonačelnika Tuzle, na kojoj je između ostalog, usvojen Izvještaj o radu i poslovanju za prošlu godinu, JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla. Ostvareni rezultati ovog javnog preduzeća u 2014.godini, i pored problema usljed prošlogodišnjih poplava i klizišta koji su im pričinile velike materijalne štete, ocjenjeni su izuzetno dobrim. U finansijskom smislu, ostvareni su prihodi od oko 14 i po miliona KM, što je nakon oduzetih rashoda, u konačnici značilo dobit od oko 42 hiljade KM.

Kada je riječ o kvalitetu vode, izvršena je 1601 kontrola, i svaka je pokazala bakteriološku ispravnost vode. Kako je kazao gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, Gradska uprava zajedno sa ovim preduzećem, i dalje vodi bitku oko imovine Vodovoda i kanalizacija nakon privatizacije iz 2001.godine, koja je nakon sudskog procesa poništena.

Članovi Kolegija su usvojili i Regulacioni plan stambeno poslovne zone Zlokovac – Ši selo, te Prednacrt regulacionog plana nerealizovanog dijela prostorne cjeline Pecara 2 u Tuzli. Između ostalog, usvojeni su nacrti nekoliko imovinsko pravnih akata, te je obavljena rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata, i zaštiti porodice sa djecom.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*