Francuska ambasadorica posjetila gradonačelnika Jasmina Imamovića

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, danas se u zgradi Gradske uprave Tuzle, sastao sa ambasadoricom Francuske u BiH, Nj. E. Claire Bodonyi.

Gradonačelnik Imamović je istakao  zadovoljstvo saradnjom u protekom razdoblju, posebno na ekonomskom, razvojnom i kulturnom polju, te obostranom željom da se ta saradnja nastavi i proširi.

“Nama trebaju prijatelji, kvalitetni razvojni, ekonomski i projekti kulture koji mogu da povežu građane i kako bi ostvarili što bolju međunarodnu saradnju. Jako nam je važno, da jedna tako velika sila kao Francuska, bude uz nas, jer od takvih odnosa zavise sudbina i budućnost BiH i želja nam je da gajimo dobre odnose. Povezanost Tuzle sa francuskim gradom Saint Denis je primjer takve saradnje, koja ima ogroman značaj za sve građane i potrebno je pronaći modele da intenziviramo saradnju jer postoje neograničene mogućnosti u okviru razvoja turizma”, istakao je nakon sastanka gradonačelnik Imamović.

Ambasadorica Bodonyi je istakla da je ovo tek prvi sastanak, a da će ih u narednom periodu biti još.

“Potrebno je da pronađemo zajedničke mogućnosti u pronalaženju rješenja za realizaciju projekata.  Tuzla je sredina koja posjeduje mnogo potencijala i na dobar način ih koristi”, istakla je ambasadorica Bodonyi.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*