Tužan kraj potrage koja je potresla Hrvatsku:U jezeru pronašli mrtvog petogodišnjaka

Potraga za mladom majkom i njezinim sinom koji su nestali u Međimurju u noći s nedjelje na ponedjeljak ipak je završila tragično – piše Jutarnji.hr

U akumulacijskom jezeru HE Donja Dubrava nizvodno od Marine u Prelogu u srijedu poslijepodne oko 18.15 sati pronađeno je mrtvo tijelo dječaka, a iako nam to u policiji nisu mogli službeno potvrditi, najvjerojatnije se radi o petogodišnjem Patriku Fogadiću.

U gotovo isto vrijeme, oko dva kilometra uzvodno od pronalaska beživotnog tijela dječaka, u derivacijskom kanalu koji vodi prema spomenutom jezeru pronađen je automobil, a sumnja se da se radi o plavo-sivoj Opel Astri kojom je upravljala Patrikova majka Ivana Fogadić (29). Može se tako zaključiti da je mlada majka tako u noći s nedjelje na ponedjeljak ipak obistinila svoju prijetnju i oduzela život i sebi i svom sinčiću sletjevši namjerno automobilom u derivacijski kanal.

Za Ivanom Fogadić i njezinim sinom Patrikom od ranih jutarnjih sati u ponedjeljak trajala je intenzivna potraga u kojoj su sudjelovali policijski službenici PU međimurske, vatrogasci JVP Čakovec, pripadnici HGSS-a ali i lokalnih lovačkih i ribolovnih udruga te zmajari iz Varaždina i obični građani. Za njima se tragalo na području Totovca, Preloga i Orehovice, gdje je u noći sa nedjelje na ponedjeljak posljednji put zabilježen signal mobitela mlade majke.

Policija je istraživala i jesu li mlada majka i njen sin prešli državnu granicu ili se pak na svom putu koristili autocestama. Nakon što gotovo tri dana nisu pronađeni nikakvi tragovi te je ustanovljeno da je mlada majka sa sobom prije nestanka uzela i nešto novca, počelo se već sumnjati da Ivana Fogadić ipak nije obistinila svoju prijetnju koju je netom prije nestanka objavila na Facebooku.

Točno u 1 sat i 1 minutu u noći sa nedjelje na ponedjeljak, mlada majka, koja je radila kao asistentica djeci s poteškoćama u nastavi u jednoj školi u Čakovcu, objavila je potresnu poruku u kojoj je optužila svog supruga, pirotehničara Valentina Fogadića, koji se u tom trenutku nalazio na terenu u Vinkovcima, za obiteljsko nasilje, maltretiranje i prijevaru. Ivana Fogadić svoju je poruku završila dramatičnim riječima kojim je najavila da će oduzeti život sebi i svom petogodišnjem sinčiću. Zatim se, zajedno sa sinom, u automobilu Opel Astra plavo-sive boje udaljila od obiteljke kuće u mjestu Totovec, gdje se zajedno sa suprugom i sinom doselila nekoliko godina prije iz Slavonije.

Njezini prijatelji na Facebooku brzo su primijetili poruku, pokušali je kontaktirati te alarmirali članove njezine obitelji koji su sve prijavili policiji i u ponedjeljak rano ujutro krenula je potraga za mladom majkom i njezinim sinčićem. Potraga, koja je na žalost, tragično završila, pronalaskom tijela nevinog dječaka u hladnoj vodi akumulacijskog jezera.

(jutarnji.hr, DEPO PORTAL)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*