Poznat program obilježavanja 27.jula, Dana ustanka naroda i građana BiH protiv fašizma

Savez antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata u BiH, danas je na sjednici Upravnog odbora u proširenom sastavu usvojio Okvirni program aktivnosti za obilježavanje 27.jula, Dana ustanka naroda i građana BiH protiv fašističkih okupatora i kvislinga.

Za subotu 26.juli planirana je praznična manifestacija u Srnici kod Banovića, zatim, u nedjelju 27. jula bit će položeno cvijeće i vijenci na spomenicima u kompleksu Slana Banja u Tuzli, a u petak 31.jula bit će održan tradicionalni spomen – marš „Tragom oblasnog vojnog štaba Tuzle 1941.godine“, iz Tuzle prema Šekovićima.

Obilježavajući 74 godišnjicu ustanka naroda i građana BiH protiv fašističkih okupatora i kvislinga, SABNOR TK želi reafirmisati bratstvo, jedinstvo i zajedništvo stanovnika BiH, za koje smatraju da su temeljni uslovi za suživot, trajni mir i razvitak.

Ovi značajni jubileji, smatraju u SABNOR-u TK obilježavaju se u vrijeme povampirenja neofašizma i sve učestalijih napada na istorijske tekovine Narodnooslobodilačkog rata.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*