Motoristi stigli u Potočare: Oko 300 motociklista, učesnika 4. Moto maratona Srebrenica odaje počast žrtvama

Oko 300 motociklista, učesnika 4. Moto maratona Srebrenica 2015, stiglo je u Potočare gdje će sutra, 11. jula, biti klanjana dženaza i obavljen ukop 136 žrtava srebreničkog genocida, javlja Anadolu Agency (AA).

Moto maraton, koji se održava već četvrtu godinu zaredom, ove godine je okupio motocikliste iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, Švedske i drugih država Europske unije. Inače, moto maraton se već tradicionalno održava pod motom “Da se ne ponovi i ne zaboravi”.

Motociklisti su ranije danas prolazeći sarajevskim ulicama izazvali oduševljenje kod građana, koji su ih pozdravili. Nosili su i majice sa porukama “Ne zaboraviti Srebrenički genocid”.

Inače, motociklisti maraton započinju iz Bihaća, te prolaze kroz Ključ, Donji Vakuf, Travnik, Sarajevo, Olovo, Kladanj, Vlasenica, Bratunac, te dolaze na krajne odredište u Potočare.

Nakon dolaska u Potočare pridružili su se učesnicima Marša mira Nezuk – Potočari te će sutra, 11. jula, klanjati dženazu za 136 žrtava, među kojima je i 18 maloljetnika.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*