Brodolom – Ljetna zabava koja stvara uspomene

BRODOLOM u potpunosti djeluje kao inovativan događaj, spreman u svakom narednom izdanju prikazati veličinu i mogućnosti koje pruža scena elektronske muzike.

Ove godine ugostili smo imena, prema čijim radovima su postale prepoznatljive scene elektronske muzike u Americi i Velikoj Britaniji, a koji će se svojim izborom traka, pretvorenim u muzičke setove, po prvi put predstaviti publici u BiH. Dugogodišnja saradnja sa DJ Sashom, Fatboy Slim, Gus Gus, Bjork, Prodigy, P. Diddy, DJ Sneak, Joeski, David Morales, Yousef, Nic Fanciulli, Erick Morillo, Jose Nunez, ili izdanja za Suara, Ovum, Circus, Defected, Tronic, Ultra, I’m A House Gangster, Toolroom, X, MUM, Brobot, Black Rock, Global Underground, potvrdit će epitete ikona produkcije elektronske muzike na svjetskoj razini.

-Harry Romero-SAD

”Underground je moje igralištei re/produkcija muzike znači jedan poseban svijet za mene. Muzika je ono što me pokreće.”

-Darren Emerson-UK

Emersonov pečat u Underworldu svakako su kultne himne elektronske muzike poput „Cowgirl“, „Jumbo“, „King Of Snake“, „Push Upstairs“, ili „Born Slippy“.

Pored njih, tu su i neka od najprogresivnijih DJ i producentskih imena iz Bosne i Hercegovine, koji su velikim brojem nastupa na međunarodnim muzičkim festivalima, te prodorom na svjetsko tržiste produkcije stekli zavidan respekt i iskustvo, čime su se počeli izdvajati na domaćoj sceni.

Brodolom istovremeno gaji svoju eksperimentalnu nit, u nastojanju da otkrije mlade izvođače, koji najčešće postaju priznata imena domaće i regionalne scene. Ove godine dva najperspektivnija producenta/DJ-a iz BiH, će nastupiti na Brodolom stage-u.

-Rub A Dub-Sarajevo, BiH
-Goran Emkić-Tuzla, BiH

Govoreći o jednodnevnim muzičkim događajima, BRODOLOM je vrhunac zabave na otvorenom i događaj po kojem se pamti ljeto. Sam sadržaj raste kvalitativno i kvantitativno, te postajući takav, uspostavlja se vrlo visoko na ljestvici istaknutih muzičkih događaja, ne samo u BiH nego i šire.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*