Devet osoba uhapšeno zbog prodaje droge

Policijski službenici Uprave policije SKP MUP TK-a u saradnji sa službenicima PU Gračanica, PU Lukavac i PU Gradačac su danas, poduzimajući pojačane aktivnosti na sprečavanju i otkrivanju zloupotrebe opojnih droga, u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom TK-a i Kantonalnim sudom, izvršili ukupno 11 pretresa (kuća, stanova, pomoćnih objakata i vozila) na području općina, Lukavac, Srebrenik, Gračanica i  Doboj Istok.

Tokom akcije, koja je započeta u ranim jutarnjim satima, pronađena je i oduzeta neutvrđena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, oružje i municija, digitalna vaga, novac, mobilnih telefoni, SIM kartice i veća količina tehničkih alata za koje postoje osnova sumnje da potiču iz krivičnih djela teške krađe (provala u vikendice) na području općine Srebrenik.

Slobode je lišeno 9 (devet) lica, koja su privedena u službene prostorije MUP TK-a radi kriminalističke obrade

Takođe, policijski službenici Uprave  policije MUP TK-a (Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga), u saradnji sa službenicima PU Gračanica, PU Lukavac i PU Gradačac u vremenskom periodu od februara 2015. godine do 14.07.2015. godine izvšili veći broj pretresa na području Tuzlanskog kantona, kojom prilikom slobode je lišeno 35 lica. Nakon dokumentovanja navedenih događaja, Kantonalnom tužiulaštvu TK-a proslijeđeno je ukupno 30 Izvještaja o učinjenom krivičnom djelu, a za 2 lica je određena mjera jednomjesečnog pritvora.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.